Kruisweg 90, 9363 AG Marum

Parket Vloeren

Parketvloeren zijn mooi, tijdloos en zeer geschikt voor op vloerverwarming. Daarnaast zijn ze onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk en passen perfect in elk interieur.

Waar onze liefde & passie voor vloeren ligt? Juist! Bij de traditionele parket- en houten vloeren. Elke plank en noest is uniek en doordat een parketvloer meerdere keren opnieuw geschuurd kan worden kunnen deze vloeren wel een levensduur halen van 100 jaar! Wij heten u van harte welkom in onze showroom om onze collectie parketvloeren te bewonderen.

Wanneer mensen praten over een parketvloer word dit vaak een tapisvloer genoemd. Tapis betekent in het frans ’tapijt’ omdat bij deze vorm van leggen de plankjes op een tussenvloer worden gelijmd en genageld, als een soort tapijt (‘tapis’). Bij een houten ondervloer word meestal gebruik gemaakt van spaanplaat als tussenvloer en bij zandcement-, beton- of anhydrietvloer een mozaiek tussenvloer. De spijkergaatjes kunnnen worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta wordt over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Hierna wordt het parket geschuurd, gepolijst en naar keuze afgewerkt. Bij het plaatsen van tapis vloeren komt het ambachtelijke aspect van parket het sterkst naar voren. Er zijn vele vormen en patronen mogelijk, zoals visgraat, hongaarse punt, blokpatroon, weense punt of misschien wel uw eigen bedachte patroon. Ook voor evenutele banden en biezen zijn diverse mogelijkheden beschikbaar.

Gratis advies? Neem contact met ons op.

Parket op vloerverwarming

Nooit meer koude voeten…

De meeste parketvloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming, vloerkoeling en ook met warmte-win installaties. Ook wij zijn aangesloten als erkend parketspecialist bij www.parketenvloerverwarming.nl. Hier lees je alles over de talloze mogelijkheden. En er staan tips en adviezen op voor
jarenlang plezier. Uiteraard kunnen wij maatwerk advies geven gericht op uw specifieke situatie.

Tapis en Bourgogne (traditioneel parket). Traditioneel parket wordt door een parketlegger in twee lagen op de ondervloer aangebracht. De eerste laag is een mozaïek eiken onderlaag. Daarna komt de toplaag naar keuze. Traditioneel parket wordt standaard in twee diktes geleverd, Tapis 6 mm en Bourgogne 9 mm dik. Met tapis kunnen de mooiste patronen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat, blokpatroon, hongaarse punt, of een versailles patroon. Bourgogne wordt meestal gebruikt in de vorm van landhuisdelen of als een bredere visgraat. Na het verlijmen en spijkeren van bovenaf wordt de parketvloer geschuurd en afgewerkt. Voor strak geschuurd werk, maar ook verouderd en gekleurd, in olie of lak, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Fidbox

Wat is een Fidbox? De Fidbox is uw innovatieve vloermonitor. Naast innovatief, slim en veilig is de Fidbox onzichtbaar voor het oog. Dit vanwege het monteren onderin de parketvloer. De Fidbox meet hoe het zit met de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid van de parketvloer en het binnenklimaat. Een goed binnenklimaat is niet alleen prettig voor de vloer, maar ook voor u als bewoner. Om deze gegevens in te kunnen zien, installeert u een app op uw smartphone of tablet. Door middel van bluetooth wordt de verbinding tussen de Fidbox onder uw vloer en uw smartphone of tablet gelegd. Zo kunt u de actuele informatie elk moment inzien wanneer u zich binnen 6 a 10 meter afstand van de Fidbox bevindt. Bij parketvloeren is het een echte aanrader.