Kruisweg 90, 9363 AG Marum

Houten vloeren

Houten vloeren zijn enorm populair. Elke plank en noest is uniek. Duurzaam, onderhoudsvriendelijk, en geschikt voor op vloerverwarming

Wij hebben een ruim assortiment houten vloeren in onze showroom. Wij helpen u graag uw droomvloer te vinden die perfect past in uw interieur. Kom gerust eens vrijblijvend langs of maak een afspraak en laat u inspireren.

Door het prachtige uiterlijk zijn houten vloeren de laatste tijd enorm populair. De genoemde duoplank, multiplank of combiplank behoren onder de categorie houten vloeren. Dit zijn vloeren bestaande uit een toplaag van massief hout van 4 of 5 mm en een onderlaag van multi-berkenplex van 12 of 15 mm. Dit vormt samen een stabiel product waarbij ‘werken’ nagenoeg uitgesloten is. Al in de zestiende eeuw kwam men vloerdelen regelmatig tegen. Dit waren meestal vloeren, gemaakt van “zachtere” naaldhoutsoorten zoals vuren en grenen. Omdat men tegenwoordig beschikt over modernere gereedschappen kiest men vandaag de dag meestal voor het hardere eiken. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos bij deze prachtige vloeren. Kies voor speciale behandelde vloeren zoals geschaafd, geborsteld, bezaagd, geschuurd, verouderd of gerookt. Een houten vloer kan ook in meerdere patronen worden gelegd. De meest voorkomende patronen zijn brede delen, visgraat of hongaarse punt.

Eigenschappen houten vloeren :
Duurzaam.
Milieuvriendelijk
Geschikt voor op vloerverwarming
Meestal kant en klaar afgewerkt
Meerdere keren opnieuw te schuren en olien/lakken.

Gratis advies? Neem contact met ons op!

Parket en vloerverwarming

Nooit meer koude voeten…

Hout houdt warmte langer vast dan dat andere materialen dat doen. Kies dus gerust voor een houten vloer bij uw vloerverwarming. En kiest u bij ons voor een houten vloer dan is het hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en kiest u ook nog eens voor een milieuvriendelijk product. Geen schadelijke stoffen in huis dus. Kijk ook gerust eens op www.parketenvloerverwarming.nl waar wij zijn aangesloten als erkend parketspecialist.

Een houten vloer is reeds opgebouwd in twee lagen en kan daardoor direct verlijmd worden op de ondervloer met vloerverwarming. De ondervloer moet wel goed vlak zijn, eventueel is egaliseren noodzakelijk. Deze vloeren zijn door hun minimale dikte (en dus lage weerstand) zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Fidbox

Wat is een Fidbox? De Fidbox is uw innovatieve vloermonitor. Naast innovatief, slim en veilig is de Fidbox onzichtbaar voor het oog. Dit vanwege het monteren onderin de houten vloer. De Fidbox meet hoe het zit met de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid van de houten vloer en het binnenklimaat. Een goed binnenklimaat is niet alleen prettig voor de vloer, maar ook voor u als bewoner. Om deze gegevens in te kunnen zien, installeert u een app op uw smartphone of tablet. Door middel van bluetooth wordt de verbinding tussen de Fidbox onder uw vloer en uw smartphone of tablet gelegd. Zo kunt u de actuele informatie elk moment inzien wanneer u zich binnen 6 a 10 meter afstand van de Fidbox bevindt. Bij houten vloeren is het een echte aanrader.